locationmenutelephone
Zwangere vrouw

Er gebeurt van
alles in je lichaam
als je zwanger bent

Echografie, een blik in je buik

Een zwangerschap is spannend en bijzonder. Er gebeurt van alles in en met je lichaam. Je wordt steeds nieuwsgieriger naar het kindje dat je bij je draagt.

Het meest bekend is de 2D echo, waarop je kunt zien hoe het kindje beweegt en groeit. Is het een meisje of een jongen? We proberen zoveel mogelijk leuke plaatjes te verzamelen en deze worden opgeslagen op een gratis CD-rom en afgedrukt op papier. Het hele onderzoek kan ook op een DVD gezet worden.

De mooiste tijd voor het maken van een 3-4D echo is tussen de 20 tot 30 weken. Maar ook in het begin van de zwangerschap (11-14 weken) kan een 3-4D echo een ware belevenis zijn! Je ziet danĀ het kindje van afstandĀ omsloten door de baarmoeder. De 3D echo is bijzonder omdat het als het ware een fotografische weergave van je kindje geeft. Je ziet bijvoorbeeld bolle wangen of een wipneusje. Misschien zie je zelfs op wie hij of zij lijkt!Ā  4D beelden geven als extra dimensie de beweging. Een schop,Ā een gaap of lachjeĀ vanĀ het kind. Ā De 2D techniek wordt in het onderzoek naast de 3-4D gebruikt om het kindje in een groter geheel te kunnen zien, te meten en gebruiken we om het hartje nog even te kunnen laten horen.

We werken metĀ twee uitstekendeĀ echo-apparaten die bekend staan om de goede 3-4D kwaliteit en daarnaast ook erg geschikt zijn voor de medische doeleinden.

We beschikken over vier goede zitplaatsen met uitzicht op een groot scherm naast de onderzoeksbank waar de zwangere op ligt. Om iedereen voldoende aandacht te geven en om zo optimaal mogelijk te kunnen werken vragen we u naast uzelf en eventueel uw partner niet meer dan 4 personen mee te nemen.