locationmenutelephone
Zwangere vrouw

Er gebeurt van
alles in je lichaam
als je zwanger bent

Echografie, een blik in je buik

Een zwangerschap is spannend en bijzonder. Er gebeurt van alles in en met je lichaam. Je wordt steeds nieuwsgieriger naar het kindje dat je bij je draagt.

Het meest bekend is de 2D echo, waarop je kunt zien hoe het kindje beweegt en groeit. Is het een meisje of een jongen? We proberen zoveel mogelijk leuke beelden en plaatjes te verzamelen en deze worden opgeslagen op een gratis USB  en afgedrukt op papier.

De 2D techniek wordt in het onderzoek gebruikt om het kindje in een groter geheel te kunnen zien, te meten en gebruiken we om het hartje nog even te kunnen laten horen. De 3-4 D echo is per 1 september 2018 vervallen.

We werken met twee uitstekende echo-apparaten die bekend staan om de goede 2D kwaliteit en daarnaast ook erg geschikt zijn voor de medische doeleinden.

We beschikken over vier goede zitplaatsen met uitzicht op een groot scherm naast de onderzoeksbank waar de zwangere op ligt. Om iedereen voldoende aandacht te geven en om zo optimaal mogelijk te kunnen werken vragen we u naast uzelf en eventueel uw partner niet meer dan 4 personen mee te nemen.