locationmenutelephone
Zwangere vrouw

Er gebeurt van
alles in je lichaam
als je zwanger bent

Walda van de Graaf, verloskundige, docent echoscopie, echoscopiste, klassiek homeopaat

In 1979 ben ik begonnen als verloskundige met een eigen praktijk te Noordwijk, maar na verloop van tijd ging het werken in een ontwikkelingsland erg trekken.Gedurende enkele jaren heb ik , onder de vlag van de Stichting Nederlandse Vrijwilligers, in een primary healthcare project gewerkt op het platteland van Noord Jemen.

Na deze tijd zou ik bijna 20 jaar niet meer van baan veranderen. Het werken als verloskundige in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam Рverbonden aan de opleiding voor verloskundigen- heeft mij veel plezier en verdieping gebracht.

Binnen de klinische setting was er ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen. Nadat ik eerst een eerstegraads- onderwijsbevoegdheid aan de VU te Amsterdam had gehaald, kwamen vanaf 1987 de routine termijnecho’s in zwang. Naast het werk op de verloskamers was het uitvoeren van deze verloskundige echo’s -samen met de studenten- een leuke afwisseling. Inmiddels is de echoscopie ontwikkeld tot een volwaardig- niet meer weg te denken- onderdeel van onze verloskundige zorg!

Tijdens zwangerschappen of bevallingen ontstaan soms vervelende klachten, waarbij ik merkte dat wij als verloskundigen of gynaecologen vaak met lege handen staan. Daarom heb ik mij, naast de echografie, gedurende 5 jaar -op HBO en academisch niveau-  verdiept in de natuurlijke kracht van de homeopathie. Deze geneeswijze past in mijn beleving geweldig bij de oerkracht van vrouwen die een kind gaan krijgen.Het ondersteunt het zelfherstel van het lichaam als deze door de zwangerschap onder druk wordt gezet. En het heeft zich in de praktijk al vele malen bewezen!

We moeten, mijns inziens, niet te vlug denken dat klachten (denk bijvoorbeeld aan misselijkheid) altijd maar bij een zwangerschap horen. Vaak zijn problemen met een simpele behandeling op te lossen.